-
چرا ماست داخل دوغ تکه تکه یا بریده بریده می شود؟
چرا ماست داخل دوغ تکه تکه یا بریده بریده می شود؟
1- استفاده از ماستهای آلوده به کپک ومخمر که باعث قلیایی شدن محیط شده وpH را بالا می برد.
2- اختلاط ماست هایی با pH هایی متفاوت مثلا 3/8 با 4/8 که باعث می شود pH ان حدود 4/6 شود که همان نقطه ایزوالکتریک است ودر این حال پروتوئین ها قدرت جذب اب بالایی رادارند. لازم بزکر است در هنگام اختلاط ماست هایی با pH زیر 4/20 این مشکل را نداریم چرا که همه پروتوئین ها بار مثبت دارند.
3- هنگام اختلاط ماست با آب اگر ماست خوب سرد نشود وداغ باشد.
4- ضربات مکانیکی ناشی از همزدن طولانی مدت ماست داخل مخزن
5- سختی بالای اب مصرفی که سبب کشش سطحی در ماست شده ومواد را به سمت بالای بطری می کشد.
6- ضربات مکانیکی ناشی از هوای اول خط که وارد محصول می شود وبافت آن را خراب می کند.
7- آلودگی در زمان تخمیر که سبب طولانی شدن زمان تخمیر می شود ولی چون هدف تولید ماست برای دوغ است این زمان خیلی محسوس نیست.
-
انزیم تی جی چیست ودقیقا چه کاری انجام می دهد؟ / آیا تی جی همان استابلایزر است؟
انزیم تی جی چیست ودقیقا چه کاری انجام می دهد؟ آیا تی جی همان استابلایزر است؟
خیر تی جی استابلایزر نیست بلکه نوعی انزیم است که با ایجاد پل یا پیوند های پروتوئینی یک شبکه بسیار قوی وپایدار پروتوئینی ایجاد می کند این شبکه باعث ایجاد قوام وقدرت ژلی ماست می شود ویا به عبارتی باعث ایجاد بافت بسیار محکم وقاشق خوری در ماست می شود.
به عبارتی تی جی یک واکنش آنزیمی بین کازئین کلوئیدی و لیزین محلول در اب هست که شبکه ای تشکیل می دهد با قدرت جذب اب بالا وحالت حجم دهندگی دارد .
-
ناتامایسین چیست و چه کاربردی دارد؟
ناتامایسین چیست و چه کاربردی دارد؟
ناتامایسین یا پیماریسین(E235) یکی از انواع بازدارنده های طبیعی قارچ بسیار قوی در صنعت غذا می باشد که از کشت میکروبی استرپتومایسس ناتالنسیس تحت یک فرآیند کنترل شده تخمیر حاصل می شود.
فرمول مولکولی ناتامایسین عبارت است از : C33H47NO13
این ماده به دو صورت مایع و پودری تولید می شود بنابراین یکی از امتیازات استفاده ناتامایسین به جای نگهدارنده های شیمیایی دیگر استفاده از آن به صورت پودری در ترکیب با فرمولاسیون و هم به صورت یک سوسپانسیون مایع مثل مخلوط کردن با آب نمک و اسپری آن بر روی محصول می باشد . از خواص خوب ناتامایسین ها میتوان به دز پایین مصرف این نگهدارنده بیولوژیک اشاره نمود .
ناتامایسین بعنوان یک نگهدارنده بیولوژیک در بسیاری از فرآورده ها کاربرد فراوانی دارد . رایج ترین کاربرد این ماده به عنوان نگهدارنده در تولید پنیر، ماست ، دوغ و همچنین صنایع گوشتی و سالادهای بسته بندی شده است. ناتامایسین می تواند تقریباً تمام مخمر ها و کپک ها را کنترل نماید این فـرآورده در محصولات مخـتلف صنایع غذایی از جمله انواع فرآورده های لبنی، نوشابه ها، آبمیوه ها، فرآورده های گوشتی، غذاها و پودرهای آماده و غیره مصرف دارد.
-
آیا ناتامایسین بر روی باکتری ها تاثیر گذار است؟
آیا ناتامایسین بر روی باکتری ها تاثیر گذار است؟
ناتامایسین یک ترکیب ضد میکروب طبیعی است و تاثیرات قابل ملاحظه ای در ممانعت از رشد کپک ها و مخمر ها دارد. کریستال های این ماده در زمان لازم فعال هستند و مقاومت ماده غذایی را افزایش می دهند. ناتامایسین می تواند تقریباً تمام مخمر ها و کپک ها را کنترل نماید؛ اما بر باکتري های فعال، ویروس ها یا سایر میکروارگانیسم ها تاثیري ندارد. نکته عطف این ماده این است که بر روی عطر و طعم محصولات هیچگونه اثری باقی نمی گذارد. رشد کپک و مخمر در اثر مواد غذائی از دلایل پایین بودن ماندگاری این فرآورده ها می باشد .
جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان شرکت تماس بگیرید.
-
چرا دوغ گازدار وترش می شود وچگونه می توان ماندگاری آن را افزایش داد؟
چرا دوغ گازدار وترش می شود وچگونه می توان ماندگاری آن را افزایش داد؟
عوامل موثر در گازدار شدن دوغ یا مربوط به مواد اولیه وفرایند حین تولید است ویا مربوط به بسته بندی که در ذیل به اختصار گفته خواهد شد:
عوامل تولید وحین تولید:
1- بالابودن توتال کانت شیر اولیه (شامل اسپور های مخمر وباسیلوس ها)
2-عدم سی آپی صحیح خطوط تولید وبسته بندی
3- عدم اعمال فرایند حرارتی مناسب ( پاستوریزاسیون وگرمادهی)
4- استفاده از استارتر کالچر هایی باقدرت تولید اسید بالا و بالطبع ایجاد گاز در شرایط گرما
عوامل حین بسته بندی( آلودگی ثانویه):
1- الودگی هوای سالن ومحیط پرکن ها : راه حل استفاده از فشار هوای مثبت داخل سالن ها ومحیط پرکن ونیز عدم رفت آمد پرسنل وباز شدن مداوم دربهای سالن بسته بندی
2- انتقال الودگی کپک ومخمری از بطری های پت ودرب : راه حل استفاده از سیستم بطری شور با کمک آب ازن دار یا مواد شوینده فودگرید وبرای درب بطری ها تزریق ازن بداخل بسته بندی درب ها ونگه داشتن برای مدت 20 دقیقه
3- الودگی دست کارگران بطری گذار اول خط راه حل : ضدعفونی مداوم نوک انگشتان با مواد مناسب دست
اگر تمام این موارد رعایت شوند وباز هم گازدار شدن دوغ را داشته باشید علت ان می تواند حضور اسپور مخمرهایی باشد که در محیط یا شیر اولیه بوده اند وهمانطور که می دانید اسپور ها دمای 100 درجه را به مدت 30 دقیقه تحمل می کنند لذا در فرایندهای حرارتی که به دوغ می دهیم این اسپور را ازبین نرفته ودر زمان عرضه به حالت رویشی در می ایند که عمدتا سبب بادکردگی , گازدارشدن , بوی نامطبوع وبعضا سبب تغییر رنگ ازسفید به خاکستری در دوغ می شوند.
که بهترین راهکار استفاده از ناتامایسین به عنوان ضد کپک ومخمر هست تا بتواند جلوی عملکرد ناصحیح این قارچ ها را در مراحل نهایی بگیرو وماندگاری محصول را حفظ کند.